Till startsidan
Doktor.se

Rosenlunds Vårdcentral

Vårdcentralen är ditt förstahandsval när du behöver träffa vårdpersonal. Här arbetar framför allt läkare som är specialister i allmänmedicin och specialistutbildade sjuksköterskor, till exempel distriktssjuksköterskor. Du kan även träffa kuratorer, psykologer och andra yrkesgrupper. Välkommen till Rosenlunds vårdcentral på Södermalm!

Öppettider

Mån–Fre: 07:45-17:00

Sök vård

Hos oss kan du få hjälp på olika sätt beroende på besvär och hur mycket det brådskar.

Digital vård

Om du behöver förnya recept eller få en bedömning, direkt i mobilen. I appen har vi öppet alla dagar i veckan. Du får oftast hjälp inom en 30 minuter.

Lättakut och Prickmottagning

Om du har enklare besvär och snabbt behöver få behandling på vårdcentralen. Du får oftast en tid samma dag.

Kontakta oss

Om du vill boka tid på vårdcentralen för undersökning, utredning eller remiss med mera. Telefontid: Vardagar 08:00–17:00.

Av-/ombokning

Smidigaste sättet att omboka eller avboka en tid med din vårdcentral är via 1177. Om du har digitala vårdbesök, kan du enkelt hantera dem i appen.

Vårt utbud

Hos oss finns undersköterskor, sjuksköterskor, distriktssköterskor, diabetessköterskor, astma/KOL-sköterskor, AT-läkare, legitimerade läkare, ST-läkare och specialistläkare i allmänmedicin.

Välj oss som din vårdcentral

Vi på Rosenlunds Vårdcentral hälsar dig varmt välkommen att lista dig hos oss. När du väljer oss som din vårdcentral kan vi ge dig en ökad kontinuitet och trygghet i din vård, genom livets alla faser. Du listar dig enkelt med mobilt bank-id.

Aktuellt

Vårdos Covid-19 vaccin!

Nu har det kommit nya rekommendationer för covid-19 vaccinationer för våren 2024! För personer 80 år eller äldre rekommenderar Folkhälsomyndigheten en påfyllnadsdos mot covid-19 i vår, om det gått minst 3 månader efter den senaste dosen covid-19-vaccin. För personer som är 65–79 år rekommenderar Folkhälsomyndigheten ENDAST de som har dagliga omsorgsinsatser från till exempel hemtjänst, SÄBO/korttidsboende eller motsvarande att ta en påfyllnadsdos mot covid-19 i vår, om det gått minst 3 månader efter den senaste dosen covid-19-vaccin. OBS att detta ej gäller de som enbart har leverans av matlådor, städ eller trygghetslarm, samt ej övriga i åldersgruppen 65-79 år, som inte har ovan nämnda insatser. För att boka tid var god ring till mottagningssköterskan på telefon 08-616 94 00 (08.00-17.00)

Prickmottagning

Från och med den 5/7 kan du boka tid på vår prickmottagning! Där får du kontrollera födelsemärken du är orolig över – i de flesta fall är födelsemärken ofarliga, men det kan vara bra att kolla upp nytillkomna eller avvikande hudförändringar för att vara säker. Du kan även läsa mer om födelsemärken och hudförändringar här (https://doktor.se/prickmottagning/)

Psykisk hälsa för vuxna, barn och unga

På Psykologmottagningen arbetar flera psykologer med både vuxna och barn. Vi erbjuder psykologisk bedömning, behandling och rådgivning vid mild till måttlig psykisk ohälsa samt stödjande insatser vid krissituationer under en begränsad tid.

Patientavgift

Besöket är kostnadsfritt om du har frikort, är under 18 år eller om du är över 84 år.

Hitta hit

Tideliusgatan 12, 118 69 Stockholm